Categorieën
Elsene Mijn favoriete plekje Podium

Mijn favoriete plekje (7)

Brussel telt vele bijzondere plekjes. Soms zijn ze alom bekend, soms leiden ze een verborgen bestaan. Elke inwoner en bezoeker heeft zo zijn persoonlijke voorkeur. In deze rubriek gaan we op zoek naar de favoriete plekjes van mensen die de stad een warm hart toedragen. Originele Brusselse tips, gelardeerd met een woordje uitleg en/of een foto. Vandaag laten we Kristien Verheyen aan het woord. Ze is projectleider HR bij Muntpunt.

Bruisend, kleurrijk en sfeervol. Dat was mijn eerste indruk van de concerten die Muziekpublique organiseert in deze charmante theaterzaal. Toen ik bijna tien jaar geleden in Brussel kwam wonen, lokte het gevarieerde muziekprogramma mij naar deze verborgen parel in de Naamsepoortgalerij, omringd door Afrikaanse kappers uit de Matongéwijk. Ik liet me er onder meer verrassen door Brusselse jazzmuzikanten, Siciliaanse Tarantella-zangeressen, Roemeense balkanensembles en Senegalese peuhl-virtuozen. Het was een multiculturele muzikale ontdekkingstocht, zo Brussels en open naar de hele wereld. Je vindt het actuele programma van Muziekpublique op de website.

Meer lievelingsplekjes van Muntpunters vind je op de site van het Muntpuntteam. Wil je je favoriete plekje in Brussel graag met ons delen? Stuur dan als de bliksem een mailtje naar info@brusselblogt.be! Vertel ons wat jouw lievelingsstek is en waarom, en wij publiceren je bijdrage op onze site.

Share