Categorieën
People & Lifestyle Shopping Wonen in Brussel

Rock’n’Roll naaien met Madeleinekes!

Naaien? Er wordt de laatste jaren wel wat afgenaaid, vooral in Vlaanderen is het een ware hype om terug zelf te naaien. Blijkbaar vinden veel dames het een aangenaam tijdverdrijf om samen achter de ‘stekmachine’ te zitten en eigen creaties te maken. Uiteraard heb je wel een basiskennis nodig om te starten en daaraan ontbrak het in Brussel lange tijd. Vooral het Nederlandstalige aanbod was maar heel erg magertjes.

Gelukkig is het tij aan het keren en zijn enkele gemeenschapscentra mee op de kar gesprongen. Zo kan je in Ten Weyngaert, De Markten en Essegem terecht voor een basiscursus. Ook enkele naaicafés en naaiateliers hebben in Brussel hun deuren geopend. Gedaan dus met het geitenwollensokkenimago.


Een kleine selectie:

Naaiatelier Brussel

Sue de Bruxelles (Nieuwbrug 3, centrum Brussel)
Met een 10-beurtenkaart kan je op maandagavond komen naaien. Eerst leer je de basisprincipes waarna het de bedoeling is om aan eigen naaiprojecten te werken. Uitleg krijg je er in de twee landstalen (zelfs een beetje Turks), maar met de nadruk op het Nederlands. Allemaal erg gemoedelijk en zelfs de Madeleinekes krijg je er gratis bij!
Uniek aan Sue de Bruxelles is dat ze ook een aanbod thuisworkshops “Sue at Home” hebben. In één avond maak je samen met enkele vriendinnen/vrienden een rokje of kleedje. Misschien wel iets avontuurlijker dan een zoveelste Tupperware-demonstratie?


Zig Zag Irma (Belgradostraat + CC Ten Weyngaert, Vorst)
De energieke Sabine leert je bij haar thuis de kneepjes van het vak. Dit zowel voor beginners als gevorderden met een specialisatie in Haute Couture. Recent is ze gestart met een naaicursus in Ten Weyngaert. Sowieso is leren naaien bij Sabine op zich al een belevenis, laten we het maar omschrijven als Rock’n’Roll naaien.

 

Les Midinettes (Ernest Solvaystraat 30, Elsene)
Dit naaicafé is vrijwel alle dagen open en verhuurt zowel tafeltjes met en zonder naaimachines. Unieke naaiwerkjes kan je kopen in de shop, ook retouches. En naaien is niet strikt een vrouwenzaak, bij Les Midinettes zijn de heren ook welkom. Dus mannen naai voortaan zelf terug die knoop aan!
Enig minpuntje is dat ze zich uitsluitend op een Franstalig publiek richten, maar laat u dit niet tegenhouden eens te gaan zien.

Share