Categorieën
Kwistig

Kwistig 14: de oplossingen

Op 6 juni presenteerden we de veertiende ronde van onze quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. Stromae bracht eind mei een nieuwe single uit: Formidable (ceci n’est pas une leçon). Een citaat eruit: Tu étais formidable, j’étais fort minable.
  2. In de club Mr Wong ontmoeten trash en art deco elkaar.
  3. Anderlecht is in 2013 voor de 32ste keer landskampioen geworden na een heuse thriller tegen Zulte Waregem.
  4. De zusjes Brontë, Charlotte (Jane Eyre) en Emily (Woeste hoogten), verbleven tussen 1842 en 1844 in Brussel in het inmiddels verdwenen Pensionnat Héger, dat vlak bij de plek lag waar nu het Paleis voor Schone Kunsten staat. Charlotte werd er verliefd op haar leraar Constantin Héger.
  5. Yves Mattagne is chef-kok van het tweesterrenrestaurant Sea Grill. Hij opende ook nog een Japans geïnspireerde brasserie in Sint-Pieters-Woluwe: YuMe.
  6. Schiftingsvraag: Het kwik liep gisteren in Ukkel op tot 24,6 graden Celsius.

De winnares wordt vandaag op de hoogte gebracht. Zij wint het door EPO uitgegeven boek In Brussel van Hans Vandecandelaere, volgens onze recensie een verrijkend werk dat de lezer meezuigt in een geweldige reis door de wereld. Proficiat!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.