Categorieën
Mijn favoriete plekje Sint-Jans-Molenbeek

Mijn favoriete plekje (9)

Brussel telt vele bijzondere plekjes. Soms zijn ze alom bekend, soms leiden ze een verborgen bestaan. Elke inwoner en bezoeker heeft zo zijn persoonlijke voorkeur. In deze rubriek gaan we op zoek naar de favoriete plekjes van mensen die de stad een warm hart toedragen. Originele Brusselse tips, gelardeerd met een woordje uitleg en/of een foto. Vandaag laten we Nadine Saeys aan het woord. Ze is teamlid Bibliotheeklogistiek bij Muntpunt.

Het Scheutbospark is een park van 6 hectare, gelegen in Sint-Jans-Molenbeek, vlakbij de Louis Mettewielaan. Het park wordt beheerd door het instituut Leefmilieu Brussel. Ik koos deze plaats als favoriete plek omdat het een ideale plaats is om te wandelen en tot rust te komen. Het ligt op ongeveer 250 meter van mijn woonplaats en vanuit mijn kamer heb ik er een prachtig uitzicht over. Door het heuvelachtige terrein ziet men heel gevarieerde landschappen, doorkruist door de Maalbeek en de Leibeek. Het gebied is opgedeeld in twee sectoren, het aangelegde park van 6 ha en een halfnatuurlijk gebied, het Scheutbos, dat geklasseerd werd. In het park werden wandelingen aangelegd en omringd door grasperken, soorten aanplantingen, maaivelden, speeltuintjes. De grote knotwilgen werden bewaard en geven reliëf en volume aan het landschap. Fauna en flora zijn talrijk aanwezig. Men kan er lijsters, merels, houtduiven, spechten, goudhaantjes en bosmuizen vinden. Aan de rand van het park werd een groot tuinhuis gebouwd, met standplaats voor de parkeerwachters die dagelijks aanwezig zijn. (Foto: MurmuZ)

Meer lievelingsplekjes van Muntpunters vind je op de site van het Muntpuntteam. Wil je je favoriete plekje in Brussel graag met ons delen? Stuur dan als de bliksem een mailtje naar info@brusselblogt.be! Vertel ons wat jouw lievelingsstek is en waarom, en wij publiceren je bijdrage op onze site.

Share