Categorieën
Brussel-Stad Podium

Brussel danst

De feestelijkheden van 11 juli worden dit jaar georganiseerd door Muntpunt in plaats van de Ancienne Belgique. Brussel wordt het decor voor een groot stadsfestival dat helemaal rond dans draait. Terwijl het programma op het Muntplein gericht is op gezinnen en op jongeren, wordt de Grote Markt met al zijn historische grandeur de locatie voor een retrodansfeest. Iedereen mag zich aan een dansje wagen op de tonen van Elvis Presley, Frank Sinatra en consorten, aangeboden door Radio Modern. Tussen de twee podia treden vanaf 14 u Brusselse artiesten op. De spiegelzaal van het Brusselse Parlement doet dienst als danssalon. Meer informatie staat op de festivalwebsite of op Facebook.

Als voorproefje trokken dansers onder begeleiding van choreograaf Koen Augustijnen, bekend van les ballets C de la B, in strakke morphsuits door de Brusselse straten. Dansen, dansen, dansen!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.