Categorieën
Kwistig

Kwistig in juli

Ook in juli pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en …  mooie prijzen. Vijf vragen en een schiftingsvraag wachten op een antwoord. Lichten uit, spots aan, en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je het boek In Brussel ge(s)maakt?, uitgegeven door Uitgeverij De Draak en aangeboden door EPO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Actrice Audrey Hepburn, die onder meer schitterde in Breakfast at Tiffany’s (1961), werd geboren in Brussel op 4 mei 1929. Wat is het juiste adres (straat en nummer) van haar geboortehuis in Elsene?
  2. Welk etablissement in de Dansaertstraat wordt in de FM-Brusselgids 2013 omschreven als “studentencafé, partystek en cinema”?
  3. Waarvoor staan de initialen TC in T.C. Matic, de groep waarmee Arno Hintjens in de jaren tachtig doorbrak en die klassiekers op zijn naam schreef als Oh la la la en Putain, putain?
  4. Wat is de naam van de nieuwe Brusselse voetbalclub waarin Vincent Kompany investeert? De vierdeklasser zal zijn thuiswedstrijden afwerken op een terrein in Jette.
  5. Wat is het pseudoniem van de Gentse graffitykunstenaar die bekend is om zijn tekeningen van wilde dieren en vogels in zwart-wit? In Brussel had hij in de lente zijn eerste solotentoonstelling in kunstgalerij Bodson-Emelinckx. Zijn beroemdste werk in de stad toont een groepje varkens die op elkaar liggen te slapen.
  6. Schiftingsvraag: “Op 20 juli zal ik u zoals gewoonlijk andermaal toespreken, en daarna zal ik samen met de koningin en de nieuwe vorsten de plechtigheden van 21 juli bijwonen.” Hoeveel minuten en seconden zal de laatste tv-toespraak van koning Albert II duren?

Wie de juiste antwoorden gevonden heeft, stuurt een mail met als titel ‘kwistig juli′ naar info@brusselblogt.be. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot vrijdag 19 juli, om 18 u. De jury kiest de winnaar op basis van de antwoorden op de reguliere vragen en de schiftingsvraag. Bij een ex aequo komt er een onschuldige hand aan te pas.

De prijzenpot bestaat ditmaal uit een exemplaar van het non-fictieboek In Brussel ge(s)maakt?, dat dieper ingaat op de oorsprong van Brusselse levensmiddelen zoals witloof, spruitjes, pensen, kip, kaas en geuze. Nick Trachet noemt het in Brussel Deze Week “een leerrijk en gezellig boek”.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.