Categorieën
Mijn favoriete plekje Vorst

Mijn favoriete plekje (10)

Brussel telt vele bijzondere plekjes. Soms zijn ze alom bekend, soms leiden ze een verborgen bestaan. Elke inwoner en bezoeker heeft zo zijn persoonlijke voorkeur. In deze rubriek gaan we op zoek naar de favoriete plekjes van mensen die de stad een warm hart toedragen. Originele Brusselse tips, gelardeerd met een woordje uitleg en/of een foto. Vandaag laten we Sabina Tolu aan het woord. Ze is teamlid Info, onthaal & klantenzorg bij Muntpunt.

 

 

 

 

 

 

 

Het Dudenpark in Vorst is voor mij de ideale plek om in de zomer van het zonnetje te genieten en om de drukte van de stad te ontvluchten. De steile hellingen met op het hoogst punt een 19e eeuws kasteel, de mooie oude bomen en de paadjes die uitmonden in kleine grasperken, creëren een gevarieerd en feeëriek landschap. Het park heeft iets mysterieus, maar voelt tegelijkertijd zeer vertrouwd aan. Ik heb daar al leuke picknickfeestjes meegemaakt, maar heb daar ook mijn afscheidsbrief geschreven voor een goede vriend die gestorven is. Ik heb er zelfs een fotosessie gehad waarbij ik een pluimen rokje aanhad. Tijdens de sessie passeerde er een hond. Hij dacht waarschijnlijk dat ik een kuiken was en ging letterlijk met mijn pluimen lopen. (Foto: Tijl Vereenooghe, Erf.goed.be)

Meer lievelingsplekjes van Muntpunters vind je op de site van het Muntpuntteam. Wil je je favoriete plekje in Brussel graag met ons delen? Stuur dan als de bliksem een mailtje naar info@brusselblogt.be! Vertel ons wat jouw lievelingsstek is en waarom, en wij publiceren je bijdrage op onze site.

Share