Categorieën
Kwistig

Kwistig 15: de oplossingen

Op 9 juli presenteerden we de vijftiende ronde van onze quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. Actrice Audrey Hepburn is geboren in Elsene, in de Keienveldstraat 48. Haar moeder, barones Ella van Heemstra, was in 1926 getrouwd met de Engels-Ierse bankier Joseph Ruston, die in Brussel werkte voor een vastgoedbedrijf.
  2. In Rits Café kun je terecht voor feestjes, films en andere – studentikoze – activiteiten.
  3. De initialen T.C. in T.C. Matic verwijzen naar de samentrekking Tjens Couter, waarachter de oprichters Arno HinTJENS en Paul DeCOUTERe schuilgaan.
  4. BX Brussels is de nieuwe Brusselse voetbalclub, waarin Vincent Kompany investeert. De clubkleuren zijn zwart-wit.
  5. ROA is de Gentse graffitykunstenaar die in 2013 in Brussel in kunstgalerij Bodson-Emelinckx zijn eerste solotentoonstelling had.
  6. Schiftingsvraag: De laatste 21 juli-toespraak van Koning Albert II duurde 12 minuten 30 seconden.

De winnaar wordt vandaag op de hoogte gebracht. Hij wint het boek In Brussel ge(s)maakt?, uitgegeven door Uitgeverij De Draak en aangeboden door EPO, volgens Nick Trachet in Brussel Deze Week “een leerrijk en gezellig boek”. Proficiat!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.