Categorieën
Mijn favoriete plekje Schaarbeek

Mijn favoriete plekje (11)

Brussel telt vele bijzondere plekjes. Soms zijn ze alom bekend, soms leiden ze een verborgen bestaan. Elke inwoner en bezoeker heeft zo zijn persoonlijke voorkeur. In deze rubriek gaan we op zoek naar de favoriete plekjes van mensen die de stad een warm hart toedragen. Originele Brusselse tips, gelardeerd met een woordje uitleg en/of een foto. Vandaag laten we Karin Mertens aan het woord. Ze is teamlid Wereld met focus op Brussel bij Muntpunt.

Mijn favoriete plek in Brussel is het Josafatpark in Schaarbeek. Tien jaar geleden besloot ik dat het tijd was voor een grote ommezwaai en verhuisde ik van het Limburgse platteland naar Brussel. Voor mij de enige ’echte stad’ in België. Ik kende niets en amper iemand in Brussel. Maar toen ik mijn eerste appartement ging huren in Schaarbeek, werd ik door de voormalige huurder rondgeleid in het park en ik was op slag verkocht. Ik voelde me meteen thuis en dat gevoel is sindsdien nooit meer overgegaan. Jaren heb ik in deze quartier gewoond, ik heb mijn partner daar leren kennen en ondertussen spelen onze kinderen in dit mooi gerenoveerde park.

Meer lievelingsplekjes van Muntpunters vind je op de site van het Muntpuntteam. Wil je je favoriete plekje in Brussel graag met ons delen? Stuur dan als de bliksem een mailtje naar info@brusselblogt.be! Vertel ons wat jouw lievelingsstek is en waarom, en wij publiceren je bijdrage op onze site.

Share