Categorieën
Brussel-Stad Resto, Café & Uitgaan

Gezocht: dakterrassen

Tegenover Thurn & Taxis verrijst momenteel de hoogste woontoren van het land. 140 meter hoog wordt het gevaarte. Het beste van al: er komt een openbaar uitkijkplatform, dat gratis toegankelijk is. Volgens Brusselnieuws zal het kijkterras van de toren maximaal 40 à 50 bezoekers tegelijk kunnen ontvangen. Zo ver is het nog niet. Maar waar kun je in de zomer vanop enige hoogte en onder de blote hemel genieten van het uitzicht op de stad en tegelijk een glas drinken, een hapje eten, met vrienden afspreken en naar muziek luisteren?

© Brusk, TVBrussel

The Word Magazine zocht en vond drie openbare dakterrassen in Brussel:

  • Het Muziekinstrumentenmuseum (MIM) (Hofberg 2) heeft boven een restaurant. Je zit er in de koepel van het Old England-gebouw of op het terras. Het restaurant, en dus ook het terras, is enkel open tijdens de openingsuren van het museum: van dinsdag tot zondag, van 10 u tot 17 u. Je kunt er bijvoorbeeld zondag uitvoerig brunchen voor 28 euro. Verwacht alleen geen vriendelijke bediening.
  • Het dak van Parking 58 (Bisschopsstraat 1) is onder Brussel-liefhebbers een vaste waarde, omdat je er beloond wordt met een spectaculair 360°-panorama. Het publieke dak lijkt ten dode opgeschreven, omdat de eigenaar van de parking, AG Real Estate, er een kantoor- en appartementsgebouw wil neerpoten. Maar niet getreurd: nog zes zaterdagen tot midden september kun je er terecht voor ‘rooftop apéros’ tijdens Les Jardins Suspendus. 3.062 personen vinden dat leuk, na amper één editie, zodat het wel eens de hit van de zomer zou kunnen worden. De organisatie belooft alvast beterschap, want vorige zaterdag was het lang aanschuiven voor drankjes.
  • Op de vierde verdieping van Crosly Bowling (Keizerlaan 36) bevindt zich een restaurant met ruim terras. Het is open van 8 u tot middernacht. In de zomer organiseert Play Label er dakfeestjes. De barman of -vrouw serveert cocktails op basis van Bacardi en Volga-bier, de dj draait loungemuziek, er zijn kussens en strandstoelen. Op zonnige dagen, en voornamelijk op donderdag, is Play Label vanaf 17 u present. Volg het op Facebook.

Ter aanvulling: op het dakterras van Thurn & Taxis vinden op onregelmatige basis feestjes en recepties plaats. En de Beursschouwburg viert in juni  het einde van het culturele seizoen met Out Loud! Op het dakterras kun je ’s middags komen picknicken en ‘s avonds genieten van films en live muziek.

Wat is jouw favoriete dakterras? Kun je het lijstje aanvullen?

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.