Categorieën
Kwistig

Kwistig 16: de oplossingen

Op 2 augustus presenteerden we de zestiende ronde van onze quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. De Brusselse bloedpens heet bloempanch. De worst is bruin (vandaar de bijnaam cortelette van de Congo), bevat witte spekteerlingen en was de biefstuk van de kleine man in de Marollen (bufsteik mi rooite). Het is een erkend streekproduct
  2. Meininger is de Duitse groep achter het nieuwe budgethotel in Molenbeek, dat gevestigd is in de voormalige Belle Vue-brouwerij. De andere buitenlandse vestigingen zijn in Salzburg, Wenen, Amsterdam en Londen.
  3. Usain Bolt, kersvers wereldkampioen 100 meter, staat voor de zesde keer aan de aftrap in de Memorial Van Damme.
  4. Het Van Buuren-museum in Ukkel is het vroegere huis van de Nederlandse bankier-mecenas David van Buuren en zijn Belgische vrouw Alice. De art-decovilla bevat o.a. een uitgebreide collectie van Gustaaf van de Woestijne. In juli werden er werken van James Ensor en Kees van Dongen gestolen.
  5. Het huidige adres van De Morgen is Arduinkaai 29, 1000 Brussel.
  6. Schiftingsvraag: Anderlecht – Gent eindigde gisteren op 4-1. Het eerste doelpunt viel in de 31ste minuut en werd gescoord door Sacha Kljestan.

De winnaar wordt vandaag op de hoogte gebracht. Hij wint twee vrijkaarten voor de Memorial Van Damme. Proficiat!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.