Categorieën
Kwistig

Kwistig 17: de oplossingen

Op 2 september presenteerden we de zeventiende ronde van onze quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. Yvan Mayeur, huidig OCMW-voorzitter, is de gedoodverfde opvolger van Freddy Thielemans als burgemeester van Brussel.
  2. Station Bockstael ligt nabij het park van Laken en is genoemd naar de laatste burgemeester van Laken Emile Bockstael (1838-1920).
  3. Stromae is het pseudoniem van Paul Van Haver. Hij heeft voor zijn artiestennaam de lettergrepen van ‘maestro’ verwisseld.
  4. De vader van Albert I was prins Filips, graaf van Vlaanderen (1837-1905). Hij weigerde tijdens zijn leven de kroon van Griekenland en die van Roemenië.
  5. Edouard Léon Théodore Mesens (1903-1971) was de man die René Magritte zijn internationale bekendheid gaf en Engeland kennis liet maken met het surrealisme. In het Mu.Zee van Oostende loopt een expo over hem.
  6. Schiftingsvraag: RWDM Brussels FC – Westerlo eindigde gisteren op 1-2.

De drie winnaars worden vandaag op de hoogte gebracht. Ze winnen elk twee vrijkaarten voor de theatervoorstelling Gij die mij niet ziet, met Wim Helsen en Bruno Vanden Broecke, op woensdag 18 september in de KVS. Proficiat!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.