Categorieën
Podium

Podcast 100% Brusselse sound

Brussel, de stad van bier, meertaligheid en muziek. Muziek? Ja, muziek! Al veel te lang worden onze oren gevuld met buitenlandse geluidsgolven. Geen schaamte treft ons daar, er is te weinig chauvinisme bij de Belg. We willen zo graag op de hoogte zijn van het globale dat we doof zijn voor wat er in de straten van Brussel zoal bijeen gespeeld wordt.

Laat dat nu net zijn waartegen Musical Shizzle een zachte revolutie wil beginnen door een 100% Brusselse podcast te lanceren. Met zowel onbekende als bekende Brusselse muziek. Losstaand van genres, taal, persoonlijke voorkeuren en toegankelijkheid. Wij willen het breedste Brusselse muziekplatform de digitale ether in sturen. Met interviews en informatie, concertagenda, reviews over wat je hoort. Allemaal verzameld door een bende vrolijke Brusselaars met een groot hart voor muziek.

Op langere termijn zijn er met de podcast ook concerten gepland. In een eerste fase wil Musical Shizzle samenwerken met 77 Bar uit Jette en de Kilu Crew om de programmatie van ‘From Brussels … Witloof!!’ te verfijnen. Daarnaast is het de bedoeling om twee soorten concerten te  organiseren. Exclusif shizzle is de naam voor mash up-concerten waar 2 bands samen zullen spelen in een exclusieve setting en met een selectie unieke hapjes en bieren.  De z’akoustiques zijn akoestische concerten waar er ook hapjes geserveerd zullen worden, en dat op heel diverse locaties in Brussel.

Dus ben je een Brusselse band / producer / concertorganisator en wil je graag deelnemen aan de musicalshizzle podcast 100% Brusselse sound? Dan kun je je kandidaat stellen via het mailadres musicalshizzle@gmail.com. Demo’s, ep’s en cd’s zijn ook altijd welkom. Meer info vind je op de website van Soft Revolution, op de Facebook-pagina en via Twitter. (Yannick Schandené)

Share