Categorieën
Kwistig

Kwistig in oktober

Ook in oktober pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Vijf vragen en een schiftingsvraag wachten op een antwoord. Lichten uit, spots aan, en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de drie duotickets voor de tentoonstelling Henry van de Velde: Passie – Functie – Schoonheid in het Jubelparkmuseum.

 

  1. Op 13 september opende een nieuwe concertzaal de deuren, die plaats biedt aan 15.000 bezoekers. The Australian Pink Floyd opende de dans. Hoe heet de evenementenhal, die past binnen het NEO-project, de volledige herinrichting van de Heizel?
  2. Ter gelegenheid van de laatste wereldtentoonstelling in Brussel lanceerde Côte d’Or een nieuw chocoladeproduct, gevuld met praliné. Wat is de naam van de nog altijd bestaande variëteit, die verwijst naar de expo?
  3. Picnic The Streets verliet in september het Beursplein en vestigde de aandacht op twee andere plekken waar mobiliteit en openbare ruimte te wensen over laten. Het Ninoofseplein was er een van. Waar vond de tweede protestpicknick plaats?
  4. Op het Surlet de Chokierplein, vlak tegenover het Madouplein, staat een bronzen standbeeld van een vrouw. Aan welk nationaal symbool is het standbeeld gewijd?
  5. Hoe heet het plan dat het vroegtijdig en coherent leren van verschillende talen wil bevorderen binnen alle lagen van de Brusselse bevolking? Het is genoemd naar een belangrijke figuur in de calvinistische opstand tegen het Spaanse bewind.
  6. Schiftingsvraag: Op dinsdag 15 oktober spelen de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion hun laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2014 in Brazilië. De tegenstander is Wales. In welke minuut zal het eerste doelpunt vallen?

Wie de juiste antwoorden gevonden heeft, stuurt een mail met als titel ‘kwistig oktober′ naar BrusselBlogt. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot dinsdag 15 oktober, om 16 u. De jury kiest de winnaar op basis van de antwoorden op de reguliere vragen en de schiftingsvraag. Bij een ex aequo komt er een onschuldige hand aan te pas.

De prijzenpot bestaat ditmaal uit drie duotickets voor de tentoonstelling Henry van de Velde: Passie – Functie – Schoonheid in het Jubelparkmuseum, die nog loopt tot 12 januari 2014. De Standaard was alvast onder de indruk: “Henry van de Velde was meer dan een architect. Een expositie in het Jubelpark benadrukt zijn veelzijdigheid. Ze brengt sleutelwerken en speelt ze uit in een unieke opstelling. Absolute top.”

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.