Categorieën
Podium

Kunst in de bank

Voor het vijfde opeenvolgende seizoen zet Belfius Bank opnieuw elke derde zaterdag van de maand de deuren van haar kunstgalerij in Brussel open. Naast een selectie topstukken uit de eigen collectie is vanaf 19 oktober 2013 ook de tijdelijke tentoonstelling Meesters van het Expressionisme gratis te bezoeken.

Meesters van het Expressionisme verzamelt topwerken van de drie hoofdfiguren van het Vlaamse expressionisme Constant Permeke, Frits Van den Berghe en Gustave De Smet. Daarnaast is er werk te zien van kunstenaars als Auguste Mambour, Anto-Carte, Marcel Caron, Jean Brusselmans, Hubert Malfait, Hippolyte Daeye, Roger van Gindertael, Floris en Oscar Jespers.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen in de Kunstgalerij Belfius (Pachecolaan 44, 1000 Brussel) op 19 oktober, 16 november, 21 december, 18 januari, 15 februari en 15 maart, telkens van 10 tot 16.30 uur. Je moet je wel vooraf inschrijven op de website. Een betalend begeleid bezoek met een gids van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België behoort eveneens tot de mogelijkheden door vooraf een e-mail te sturen. (Thierry Martiny)

Share