Categorieën
Kwistig

Kwistig 18: de oplossingen

Op 3 oktober presenteerden we de achttiende ronde van onze quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. Paleis 12 is de nieuwe evenementenhal aan de Heizel met een grotere capaciteit dan Vorst Nationaal. Op het programma van de komende maanden staan onder meer David Guetta, Mylène Farmer, Elton John en Cliff Richard.
  2. Côte d’Or lanceerde Dessert 58 ter gelegenheid van Expo 58.
  3. Pic Nic The Streets vond op 15 september plaats op het Ninoofseplein in Molenbeek en het Fernand Cocqplein in Elsene.
  4. Het standbeeld op het Surlet de Chokierplein is gewijd aan de Brabançonne.
  5. Het Marnixplan wil het vroegtijdig en coherent leren van verschillende talen bevorderen binnen alle lagen van de Brusselse bevolking.
  6. Schiftingsvraag: België-Wales eindigde op 1-1. Het eerste doelpunt was van Kevin De Bruyne en viel in de 65ste minuut.

De drie winnaars worden vandaag op de hoogte gebracht. Ze winnen elk twee vrijkaarten voor de tentoonstelling Henry van de Velde: Passie – Functie – Schoonheid in het Jubelparkmuseum. Proficiat!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.