Categorieën
Kwistig

Kwistig in december

Ook in december pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Vijf vragen en een schiftingsvraag wachten op een antwoord. Lichten uit, spots aan, en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je het boek Exotisch en dichtbij, waarin Nick Trachet het exquise verhaal vertelt van uitheemse voedingsproducten die in Brussel te koop zijn, van arrowroot tot yamboon.

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Wat is de naam van het gemeentelijke pandjeshuis van Brussel? De instelling opende haar deuren voor het publiek op 28 september 1618. Het huis vestigde zich eerst in de Lombardstraat en verhuisde rond 1860 naar zijn huidige locatie in de Sint-Gisleinstraat.
  2. Hoe heet de directrice van de Brusselse daklozenorganisatie Samu Social? Ze kwam in opspraak omdat ze een toploon verdient en in een woning van het Brusselse OCMW woont.
  3. Aan welke stripreeks dankt tekenaar Philippe Geluck zijn bekendheid? De eerste gags verschenen in Le Soir op 22 maart 1983.
  4. Brussel is dit jaar een tweesterrenrestaurant rijker. De doordachte gastronomie van chef Christophe Hardiquest kenmerkt zich volgens Michelin door reliëf, raffinement en superieure producten. Hoe heet het eethuis in Sint-Pieters-Woluwe?
  5. Welk internationaal folk- en jazzfestival wordt sinds 1977 elk jaar in het tweede weekend van juli in het Groentheater in Laken georganiseerd?
  6. Schiftingsvraag: Hoeveel bijdragen zijn er in de eerste elf maanden van 2013 verschenen op de website van BrusselBlogt?

Wie de juiste antwoorden gevonden heeft, stuurt een mail met als titel ‘kwistig december′ naar BrusselBlogt. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot donderdag 5 december om 12 u. De jury kiest de winnaar op basis van de antwoorden op de reguliere vragen en de schiftingsvraag. Bij een ex aequo komt er een onschuldige hand aan te pas.

De prijzenpot bestaat ditmaal uit het boek Exotisch en dichtbij van Nick Trachet, uitgegeven door ASP. Trachet is de culinaire columnist van Brussel Deze Week. Onze recensent las slimme en geestige stukken waarin de auteur zich laat leiden door de verwondering van de wetenschapper en met aanstekelijk enthousiasme vertelt over zijn kennis, ervaringen en experimenten.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.