Categorieën
Duurzaamheid Wonen in Brussel

Koop een Pop Up Park in de kanaalzone

De helft van de Brusselaars woont op minder dan 2 km van het kanaal. Het is de dichtstbevolkte zone van het gewest met amper 0,5 m² groen per inwoner. De omgeving heeft nood aan frisse lucht, bewegingsruimte en gezonde voeding. Daarom wil CanalPARK in samenwerking met JNM, Soft Revolution en Stand Up nog voor de zomer van 2014 een Pop Up Park aanleggen: een park met grasveld, met planten en bomen, met speeltuigen en ook met een volkstuintje. Kinderen zullen er veilig kunnen spelen. Ouders kunnen er verpozen op een bank tussen de eigen kweek.

Bij de inrichting van het Pop Up Park werken de initiatiefnemers  zoveel mogelijk met gerecycleerde materialen uit de buurt. Toch hebben ze ook jouw steun hard nodig. Met jouw steun verwezenlijken ze:

  • voor 10 euro een veldbloementapijtje van 1 m²
  • voor 25 euro 2 m² gras
  • voor 50 euro een groentebak mét teelaarde
  • voor 250 euro een fruitboom naar keuze
  • voor 750 euro een speeltuig met jouw naam erop

Van 31 januari tot 28 februari kun je het project steunen door geld te storten via de site van Growfunding. Als  mede-eigenaar van het park krijg je in ruil een certificaat gemaakt door een Brusselse kunstenaar. De actie heeft inmiddels al 1.635 euro van de vooropgestelde 5.000 euro opgehaald. CanalPark is ook actief op Facebook en Twitter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share