Categorieën
Kwistig

Kwistig in maart

Ook in maart pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Vijf vragen en een schiftingsvraag wachten op een antwoord. Lichten uit, spots aan, en laat  de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de drie duotickets voor Mini-Europe.

 

  1. Op zaterdag 10 mei gaat de Zinnekeparade opnieuw uit. Het thema is dit jaar bekoring. De hoeveelste editie is het in 2014?
  2. Na Expo 58 kreeg de Heizelvlakte een nieuwe attractie. In de zoo en het vogelpark kon de Brusselse jeugd kennismaken met de dieren en de natuur. In 1987 moest het park plaatsmaken voor het huidige Brupark en het Kinepoliscomplex. Hoe heette het park, dat een grotere tegenhanger in Adinkerke had?
  3. Brusselaar Gustave Derese overleed onlangs. Hij componeerde in 1960 een wereldhit voor de gitaargroep The Cousins, waarin hij ook bassist was. Wat is de naam van het nummer?
  4. Hoe heette de eerste vrouwelijke minister in België? Ze werd in 1946 binnen het arrondissement Brussel voor de CVP verkozen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Van 1965 tot 1968 was ze minister van Gezin en Huisvesting in de regering van christendemocraten en socialisten van Pierre Harmel. Van 1971 tot 1977 was ze ook nog schepen van Burgerlijke stand en Erediensten van de Stad Brussel.
  5. Wie schetst in zijn recente boek ‘De eeuw van Brussel. Biografie van een wereldstad’ het intellectuele en artistieke leven van de hoofdstad tussen 1850 en 1914?
  6. Schiftingsvraag : Op zaterdag 29 maart speelt tweedeklasser RWDM Brussels FC thuis tegen Heist. De heenwedstijd in de eerste helft van het seizoen eindigde op 3-1 voor Heist. Wat zal de uitslag zijn van de terugwedstrijd?

Wie de juiste antwoorden gevonden heeft, stuurt een mail met als titel ‘kwistig maart′ naar BrusselBlogt. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot zaterdag 29 maart, om 12 u. De jury kiest de winnaars op basis van de antwoorden op de reguliere vragen en de schiftingsvraag. Bij een ex aequo komt er een onschuldige hand aan te pas.

De prijzenpot bestaat ditmaal uit drie duotickets voor Mini-Europe, het attractiepark aan de voet van het Atomium. 350 miniatuurmonumenten en -animaties laten je er in enkele uren door heel Europa reizen.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.