Categorieën
Wonen in Brussel

Cohousingprojecten zetten hun deuren open

De plaats in de stad is beperkt en er zijn veel gegadigden. De prijzen stijgen en het aantal m2 per persoon daalt. Brussel staat voor een woonvraagstuk. Sommigen proberen dat vraagstuk op te lossen door de krachten te bundelen. Ze kopen gezamenlijk een grond of gebouw en bouwen er hun collectief woonproject op uit. Daarmee drukken ze de kosten en bouwen ze een gemeenschappelijk leven op met de buren.

Op zaterdag 17 mei kun je twee van dergelijke cohousingprojecten bezoeken. Samenhuizen vzw en Wonen in Brussel organiseren namelijk twee begeleide bezoeken aan de projecten Brutopia in Vorst (Van Volxemlaan 385) en L’Echappée in Laken (Drootbeekstraat). Brutopia werd in 2013 afgewerkt. Een bewoner laat je zien hoe het dagelijkse leven er verloopt en legt uit hoe het project tot stand gekomen is. L’Echappée staat nog in de steigers. Je krijgt er uitleg over de manier waarop een groep gevormd werd, hoe de beslissingen worden genomen en welke juridische constructies de dagelijkse realiteit ondersteunen.

Het bezoek aan Brutopia is om 10 u, dat aan L’Echappée om 13 u. De deelnemersbijdrage is 2 euro. Meer info vind je op de site van Brukselbinnenstebuiten.

Share