Categorieën
People & Lifestyle Podium

Potloden zoeken nieuwe thuis

Drie jaar geleden doken er voor het eerst potloden op in het Brusselse straatbeeld. Intussen zie je de creaties overal in de stad, op muren, poorten, vensterluiken en bruggen. Je hebt ze in verschillende kleuren en afmetingen. Er zijn er met vleugels, armen en benen, boomwortels en een slakkenhuisje. Kortom, de potloodman (of beter: het potloodcollectief) heeft niet stilgezeten en ‘les crayons’ zijn uitgegroeid tot een vaste waarde in de Brusselse street art. Ze hebben ook een eigen Facebook-pagina.

In mei zijn de makers gestart met een nieuw project. Via crowdfunding zamelen ze geld in om een tentoonstelling te organiseren in een mooie, grote ruimte. 5.000 euro hebben ze nodig voor de verbouwing van de nog niet onthulde exporuimte,  spuit- en latexverf, houten panelen, de huur van een generator, projectors, transport, technische assistentie en het drukken van posters en flyers. Al naargelang de investering, krijg je iets terug: postkaarten, een uitnodiging voor de vernissage, een originele tekening.

Wil jij de potloden helpen om te verhuizen naar een nieuwe stek? Dan kan door een bedrag te storten voor het project Créons presenteert Mine de rien via de crowdfundingsite Kiss Kiss Bank Bank. Een foto-album van de Brusselse potloden vind je op Flickr

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.