Categorieën
blog.bxl

Blog.bxl: The Brusselsprouts

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op The Brusselsprouts, een gemeenschappelijke blog van twee vriendinnen die elkaar drie jaar geleden leerden kennen tijdens een stage voor het Europees Parlement en die dol zijn op eten en drinken, shoppen en reizen. Girls just want to have fun!

Omdat twee meisjes het beter weten dan één. Onder dat motto begonnen Anita (28) en Sara (26) in 2011 met hun Engelstalige blog. Anita is geboren in Parijs, groeide op in Uruguay en studeerde in Straatsburg. Ze verhuisde naar Brussel in 2010 om dichter bij haar toenmalige vriendje te kunnen wonen. Sara is een half Italiaanse, half Belgische, die sinds haar derde in Brussel woont. Ze studeerden allebei talen en internationale betrekkingen. Ze startten met The Brusselsprouts omdat ze, geïnspireerd door andere blogs, hun eigen stek in de blogosfeer wilden hebben. En omdat ze Brussel ondergewaardeerd vonden en promotie wilden maken voor de stad door te schrijven over leuke bars, restaurants en evenementen.

In de voorbije maand bezochten ze de tijdelijke mozzarellabar in Pimpinelle in de Vlaamsesteenweg, de ontbijt- en lunchzaak Prélude en de falafelbar Chana in Sint-Gillis. Ze schrijven met aanstekelijk enthousiasme over hun nieuwe ontdekkingen. De aantrekkelijke foto’s geven je zin om hun adresjes ook uit te proberen. Het herinnert sterk aan Brussel’s Kitchen. Ze lieten ons ook meegenieten van hun reizen naar Porto, Sardinië en Zuid-Frankrijk. Enige tijd terug gingen ze shoppen in de Darwinstraat in Elsene en schoonheidsproducten uittesten bij Kroonen & Brown aan de Zavel.

Toch bewandelen de meisjes ook andere wegen. Ze vertellen welke lessen ze geleerd hebben uit hun lievelingsserie Sex and the City (“een bijbel van wijsheid”), laten niet zonder humor hun licht schijnen over jonge mannen met bindingsangst die enkel denken aan werken, feesten en reizen (“de Peter Pan-generatie”) en gaan in tegen vooroordelen tegenover Brussel (“de stad biedt levenskwaliteit, is internationaal, creatief, groen en rijk aan cafés en restaurants”).

Wat brengt de toekomst? Sara is om privéredenen in april verhuisd naar Parijs. De blog blijft bestaan onder de noemer The Brusselsprouts, maar zal rekening houden met die nieuwe realiteit: two gals, two cities. Ze schrijven samen artikels als ze in dezelfde stad zijn, en anders publiceren ze hun eigen artikels op de gemeenschappelijke blog. De herlancering is gepland in oktober.

The Brusselsprouts is ook actief op Facebook (593 fans) en Twitter (86 volgers).

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.