Categorieën
Faits divers Wat als?

WAT ALS… je een carwash zoekt?

Lagen stof, vuiligheid en ander goor prut zoeken elk hun plaatsje op de carrosserielaag van je wagen. En als je denkt dat je even de stijd gewonnen hebt zijn onze vrienden de duiven daar om je auto met chemische stront onder te schijten.

Maar… WAT ALS je géén zin meer hebt om dat emmertje te vullen en met de hand je auto af te sponsen?

Waar kan je heen als Brusselaar?

De moeder onder de carwashbedrijven is ANAC. De Brusselse vestiging bevindt zich in Industrielaan 15, 1070 Anderlecht. Hypermodern, licht en transparant. Ze hebben een wasstraat maar ook doe-het-zelfwasboxen. Open 7 op 7. Verwacht géén gezelligheid, maar eerder een snelle propere aanpak.

Meer info: www.anaccarwash.be

Vlak voorbij het Zuidstation heb je met een toepasselijke naam “Car Wash du Midi”. Het is wat zoeken, maar vlak voorbij de tunnel naast de Shell kan je oprijden tot achteraan. Niet de grootste en zeker niet de mooiste, maar wel lekker dichtbij. Dit is het adres: Veeartsenstraat 107, 1070 Anderlecht.

Meer info: www.superwash.be

En de prijs voor de origineelste naam gaat naar “WashMe CarWash Center”! Uiteraard was “Washjemenou” nog origineler geweest, maar een Google-zoekactie leverde niets beter op.
Neen, dit autokuisparadijs ligt net naast de grens met het Brussels Gewest in Drogenbos. Net zoal ANAC zijn er naast de wasstraat ook doe-het-zelfwasboxen. Let wel: op zaterdag kan het bijzonder druk zijn. Het adres: Paul Gilsonlaan 470, 1620 Drogenbos.

Meer info: géén.

Een veelbezochte carwash is “Car Wash & Go” in Sint-Pieters-Woluwe. De boel oogt een beetje jaren 90, maar de afwerking is zacht: soft wash all the way. Gesloten op zondag! Dit is het exacte adres: 25, av. Ch. Thielemans, 1150 Sint-Pieters-Woluwe.

Meer info: www.carwashandgo.be

En we sluiten af met een kleintje. Langs het kanaal, vlak voorbij de Walvis, is er Shazab Car Wash. Daar wordt je auto zowel binnen als buiten met de hand gereinigd. Je spreekt best een woordje Frans en je auto mag ook niet te breed zijn. Het is niet bepaald simpel om binnen te rijden. Als het druk is kan het binnen ook wel vrij smal worden. Voor de mensen die de Walvis niet weten zijn, dit is het adres: Nieuwpoortlaan 3, 1000 Brussel.

Meer info: www.shopinbrussels.be/NL/16004300-ShazabCarWash.html

Tja, en voor de autoloze Brusselaars is het enkel wachten op de creatieve ondernemer die een velowash opent!

Maak andere Brusselaars gelukkig, dus weet jij nog betere of andere plekken, deel ze!

Er komen nog WAT ALS artikeltjes, dus zit je met een banale, maar toch belangrijke vraag: stel ze ons!

Share