Categorieën
Duurzaamheid Mobiliteit Pellicule & papier

Eerste drive-in cinema voor fietsers

De twee Brusselse collectieven Urban Foxes en Soft Revolution bundelen de krachten om de eerste drive-in voor fietsers in Brussel ooit aan te bieden. Beide collectieven werken op het snijvlak van urbanisme, cultuur, design en innovatie. Ze trachten het welbevinden in de stad te verbeteren door de publieke ruimte aan te passen aan de noden van de Brusselaar.

In het project Vélo M2 willen ze een multifunctionele bakfiets ontwikkelen die kan worden getransformeerd naargelang de behoefte. Twee mogelijke modules zijn een mobiele cinema of een workshop rond Brusselse wafels bakken, maar de mogelijkheden zijn eindeloos.

Velo M2 from Growfunding/BXL on Vimeo.

De multi-modulaire fiets moet nog gebouwd worden en daarvoor hebben ze steun nodig. Je kunt je steentje bijdragen voor een leuker en gezonder Brussel via crowdfunding. In ruil krijg je een Brusselse wafel en een toegangsfilmticket voor het slotfeest. De initiatiefnemers hopen in twee maanden tijd 6.000 euro te kunnen inzamelen. Meer info vind je op de Facebook-pagina en bij Growfunding.

Bram Dewolfs

Share