Categorieën
Kwistig

Kwistig 29: de oplossingen

Op 16 oktober presenteerden we de negentwintigste ronde van onze quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. The Cousins verkochten in 1960 een miljoen singles van Kili Watch. De band startte onder de naam Les jeunes équipes, maar na een optreden in de Brusselse club Les Cousins veranderde ze haar naam.
  2. Beeldhouwer Jef Lambeaux is bekend van de Brabofontein en het reliëf der menselijke driften, dat de voorbije maanden eindelijk te bezichtigen was in het Horta-Lambeauxpaviljoen in het Jubelpark.
  3. Didier Reynders verhuisde van Luik naar Ukkel. Hij is de enige Brusselaar in de federale regering.
  4. Boekhandel Filigranes in de Kunstlaan vierde in 2013 zijn 30-jarig bestaan.
  5. François Englert kreeg in 2013, samen met met Peter Higgs, de Nobelprijs voor de Natuurkunde. Als eerbetoon werd de onderste bol van het Atomium naar Englert genoemd.
  6. Schiftingsvraag: Union Saint-Gilloise won dit weekend thuis met 1-0 tegen de Waals-Brabantse club Royal Wallonia Walhain CG.

De drie winnaars zijn op de hoogte gebracht. Ze winnen elk een vrijkaart voor Bozar Night op 10 november. Proficiat!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.