Categorieën
blog.bxl

Blog.bxl: S marks the spots

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op S marks the spots, een blog van een expat uit Griekenland. Sandy is dol op reizen, fotografie en brunchen en ze geeft haar favoriete adresjes prijs in Brussel, Londen en Parijs.

De Margherita Burrata in La Bottega della Pizza in Sint-Gillis is eenvoudig, maar buitengewoon lekker, zodat je het lange wachten er met plezier bijneemt. Laurent Gerbaud, een van de beste chocolatiers van de stad, organiseert smakelijke workshops. Het Leopoldpark, het Ten Boschpark en de Kleine Zavel zijn groene oases van rust. In Hei Shop and Tea in de Charleroisesteenweg kun je terecht voor Scandinavisch design en biologische thee met een koekje. Rob in Sint-Pieters-Woluwe is als een hoorn des overvloeds voor wie op zoek is naar delicatessen. Deze en andere verborgen adresjes heeft Sandy zelf uitgetest en goedgekeurd. Ze illustreert haar beknopte bijdragen met ronduit prachtige foto’s.

Ze vergelijkt haar blog graag met een schattenkaart. De naam verwijst er ook naar. De X, die de locatie van een schat markeert, verving ze enkel door de initiaal van haar voornaam. Van beroep is Sandy advocate. Ze woont sinds vijf jaar in de Brusselse benedenstad en verbleef daarvoor in Londen en Parijs, twee steden die op haar blog ook aan bod komen. Haar liefde voor haar thuisland blijkt onder meer uit haar fotoverslag over Ioannina, de hoofdstad van de bergachtige provincie Epirus, en haar enthousiaste recensie over het Griekse restaurant Notos aan het Kasteleinsplein.

Wat vindt ze van Brussel? “De stad wordt al te vaak onderschat. Brussel is heel internationaal, een smeltkroes van cultuur en heerlijk eten uit de hele wereld. Het is ook een ideale uitvalsbasis om rond te reizen en andere mooie steden te ontdekken, zowel in België als in de buurlanden. De bediening in restaurants en het verkeer zijn wel vatbaar voor verbetering.”

Ze is er trots op dat haar blog groeit en dat ze keer op keer bewijst dat mensen die Brussel saai vinden ongelijk hebben. Een van haar blogposts noemde ze niet voor niets ’10 reasons why I love Brussels’. Ze zet haar ontdekkingstocht voort en blijft leuke plekjes delen met haar lezers, die samen een gemeenschap vormen.

 

S marks the spots is met haar teksten en foto’s nadrukkelijk aanwezig op de sociale media: Facebook (757 fans), Twitter (549 volgers), Instagram (1.083 volgers) en Pinterest (1.153 volgers).

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.