Categorieën
Kwistig

Kwistig 30: de oplossingen

Op 12 november presenteerden we de dertigste ronde van onze quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. Stromae bracht met zijn nummer Ave Cesaria een ode aan de Kaapverdische zangeres Cesaria Evora, de barvoetse diva die drie jaar geleden overleed.
  2. Olivier Bastin is sinds 2009 de eerste Brusselse Bouwmeester. Hij is de oprichter van het architectenbureau L’Escaut in de havenwijk van Molenbeek. Enkele van zijn verwezenlijkingen zijn het skatepark Ursulinen, het Théâtre National, het fotografiemuseum in Charleroi en het wooncomplex Zwart Paard in Molenbeek. Zijn mandaat loopt binnenkort af.
  3. Het standbeeld van de industrieel John Cockerill staat op het Luxemburgplein.
  4. Les Misérables van Victor Hugo verscheen in 1862 in Brussel bij uitgeverij Lacroix & Verboeckhoven.
  5. Michel de Ghelderode werd geboren in de Gewijde-Boomstraat (Rue de l’Arbre Bénit) in Elsene in 1898. Negentien jaar eerder stierf Charles De Coster in dezelfde straat.
  6. Schiftingsvraag: Gisteren was de effectieve minimumtemperatuur in Ukkel 6,1°C.

De winnaars zijn op de hoogte gebracht. Ze winnen elk een duoticket voor de Nacht van de Kennis over Brussel, vrijdag in het Kaaitheater.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.