Categorieën
Kwistig

Kwistig in januari

Ook in januari pakken we opnieuw uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Vijf vragen en een schiftingsvraag wachten op een antwoord. Lichten uit, spots aan, en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een waardebon van 25 euro voor de Bioshop Brussel (Den Teepot) in de Kartuizersstraat 66.

  1. Olivier Bastin gaf onlangs de fakkel door als eerste Bouwmeester van Brussel. Wie is zijn opvolger? Hij was van 2006 tot 2014 stadsbouwmeester van Antwerpen.
  2. Dit art-decohotel nabij de Naamse Poort opende in 1933 zijn deuren. Meer dan zeventig jaar lang stond het als rendez-voushuis garant voor intimiteit, discretie en klasse. Enkele jaren terug ging het na renovatie opnieuw open als regulier hotel. De naam graag.
  3. Na de opvoering van de opera ‘De Stomme van Portici’ in de Muntschouwburg op 25 augustus 1830 braken er anti-Hollandse rellen uit in Brussel, die  zouden leiden tot de Belgische revolutie. Wie is de componist van deze opera?
  4. Onder welk pseudoniem is Georges Remi (1907-1983) beter bekend?
  5. In welke Brusselse gemeente bevinden zich Kasteel Hertoginnedal en het Rood-Klooster?
  6. Schiftingsvraag: Op zondag 25 januari speelt derdeklasser Union Saint Gilloise thuis tegen RFC Union La Calamine. Wat zal de einduitslag van deze wedstrijd zijn?

Wie de juiste antwoorden gevonden heeft, stuurt een mail met als titel ‘kwistig januari′ naar BrusselBlogt. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot 25 januari, om 12 u. De jury kiest de winnaar op basis van de antwoorden op de reguliere vragen en de schiftingsvraag. Bij een ex aequo komt er een onschuldige hand aan te pas.

De prijzenpot bestaat ditmaal uit een waardebon van 25 euro voor de Bioshop Brussel (Den Teepot) in de Kartuizersstraat 66.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.