Categorieën
Brussel Actua Duurzaamheid Wonen in Brussel

Wat zou jij doen met 100 m2?

Het kennis- en productieplatform We-Traders. Ruil crisis voor stad verbindt actuele stadsprojecten van kunstenaars, ontwerpers en activisten uit zes Europese steden. Madrid, Turijn, Berlijn, Lissabon en Toulouse gingen al aan de slag. Nu is het de beurt aan Brussel. Het Goethe-Institut Brussel en BOZAR lanceren een oproep aan burgers om het initiatief te nemen en mee te bouwen aan hun stad. Wat zou jij doen met 100 m2?

We-Traders hergebruiken en herscheppen hun stad en nodigen medeburgers uit om eveneens de handen uit de mouwen te steken en de stad op nieuwe manieren te delen. Stel je voor dat je vrij kan beschikken over 100 m2 in Brussel! Een ruimte die plaats zou kunnen bieden aan nieuwe vormen van wonen of werken, aan kunst en andere domeinen van experiment, of gewoon aan vrije tijd en ontspanning. Verkeerseilanden kunnen worden veranderd in parken, kantoorruimtes in woongemeenschappen, banken in ruilbeurzen. 

In Brussel zijn de activisten van CanalPark BXL, Commons Josaphat, Community Landtrust BXL (CLTB), The Brussels Poetry Collective en w-o-l-k-e aan boord van het project gehaald. Ze werken samen met de curatrices, teams van het Goethe-Institut en BOZAR en stadsdeskundige Eric Corijn aan de inhoud en het programma van de tentoonstelling in de BOZAR.

Wil je zelf een We-Trader worden? Stel dan jouw idee(ën) voor om 100 m2 in Brussel op een andere manier te gebruiken, en doe dat aan de hand van een foto en een tekst (maximaal 1.000 karakters) in het Engels, Frans, Nederlands of Duits. De internationale onlinecommunity stemt. De inzending met de meeste stemmen wint en wordt van 4 maart tot 12 april voorgesteld op de Brusselse We-Traders tentoonstelling. Deelnemen kan tot 20 februari 2015, stemmen tot 25 februari 2015. Meer informatie vind je op de projectsite.

Share