Categorieën
Kwistig

Kwistig in april

Ook in april pakken we opnieuw uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan, en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de tien duotickets voor de vertoning van de Argentijnse film The Missing Part op het Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film (BIFFF) op woensdag 8 april in de Bozar.

  1. Hoe heet het nieuwe bier dat Brussels Beer Project dit jaar lanceerde? Het wordt gebrouwen op basis van dagvers brood dat in de winkel niet verkocht werd. Het is een vrij bitter bier met toetsen van citrus- en exotisch fruit.
  2. Wie was burgemeester van Brussel toen in 1985 het Heizeldrama plaatsvond? Als PS’er was hij de eerste niet-liberale burgemeester van de stad sinds de onafhankelijkheid van België.
  3. Wie verzorgt in Brussel Deze Week de veelgelezen rubriek ‘Brussel en de wereld culinair ontdekt’?
  4. Welke groep, die bekend is om zijn aanstekelijke Nederlandstalige/Brusselse rock, bracht in 2015  met ‘De Raven Komen’ zijn vierde plaat uit? Het is ook de begeleidingsband van Urbanus.
  5. Hoe heet de kledinglijn van Stromae? Het gaat om een Belgisch creatief label dat zich bezighoudt met muziek, video, mode en grafisch design. De modecollectie is verkrijgbaar bij Hunting and Collecting in de Kartuizersstraat.

Wie de juiste antwoorden gevonden heeft, stuurt een mail met als titel ‘kwistig april′ naar BrusselBlogt. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot zaterdag 4 april, om 18 u.

De prijzenpot bestaat ditmaal uit  tien duotickets voor de vertoning van de Argentijnse film The Missing Part (La Parte Ausente) op het Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film (BIFFF) op woensdag 8 april, om 16.30 u, in de Bozar. In het kaduke Buenos Aires van de toekomst bestaan vreemde verbanden tussen paardenraces, genetische experimenten en een reeks bovennatuurlijke fenomenen die zich diep in de nacht afspelen.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.