Categorieën
blog.bxl

Blog.bxl: Little Brussels Sunshines

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op Little Brussels Sunshines, een tweetalige blog (Engels/Frans) van een nieuwsgierig Italiaans meisje. Elena is kwistig met Brusselse adresjes en activiteiten in de hoop dat ze haar lezers het grijze weer kan doen vergeten en wat zonneschijn kan brengen in het dagelijkse stadsleven.

 

Drie jaar geleden verhuisde Elena (28) naar Brussel. Ze studeerde vreemde talen en management en economie voor de toeristische sector en werkt nu als front office manager van een boetiekhotel. Daarnaast geeft ze zumbalessen. In Brussel is ze al drie keer verhuisd, maar nu woont ze in Elsene.

Een jaar terug, op een morgen in februari, kreeg ze het idee om een eigen blog te starten. Ze was buitenshuis aan het ontbijten en postte foto’s van het restaurantje en het eten op Facebook. Waarom zou ik geen openbare fanpagina beginnen, dacht ze? Een leuk tijdverdrijf voor mij en wellicht hebben andere Brusselaars er ook iets aan. Sinds vier maanden is de Facebook-pagina een heuse website.

Little Brussels Sunshines prijst gloednieuwe en al iets oudere adresjes aan waar je kunt eten, drinken en winkelen: het lunchadres Madame Chapeau op de Kolenmarkt, gin & tinbar De Belmonte op het Sint-Goriksplein, traiteur-restaurant Fonteyne aan Merode, cosmeticawinkel Bellebulle in Elsene, taartenontwerper Sweet Design in Ukkel. Alle tips zijn gebundeld in een handige plattegrond. In een aparte rubriek presenteert de blogster foto’s van bijzondere huisgevels en postkaarten uit Brussel.

Elena houdt van het multiculturele aspect van Brussel, de vriendelijke atmosfeer die ze overal voelt als ze op stap gaat en de nieuwe conceptzaken voor design en gastronomie die ze dolgraag uittest. Ze vindt het alleen vreselijk dat de winkels zo vroeg op de avond sluiten en zondag gesloten zijn. Ze wil haar tips en ervaringen blijven delen en hoopt op vele kleine Brusselse verrassingen.

Little Brussels Sunshines is ook actief op Facebook, Twitter, Instagram en Google+.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.