Categorieën
Wonen in Brussel

Is er een dokter in de zaal?

Toegegeven, ons lijstje van dokters in Brussel is hoogst onvolledig en niet bijzonder actueel. Nochtans is het een vraag waar veel nieuwe en oude Brusselaars mee zitten. Waar kan ik bij mij in de buurt terecht als ik gezondheidsklachten heb? Wie kent zijn of haar vak en beschikt over een luisterend oor en een helder oordeelsvermogen? Wie spreekt mijn taal?

Een aantal sites helpen je op weg. Op Zorgzoeker vind je sinds 2008 alle Nederlandstalige eerstelijnszorgverleners en welzijnsorganisaties in Brussel en de Vlaamse Rand terug. De webstek van de Brusselse Huisartsenkring ziet er qua lay-out zeer gedateerd uit, maar vermeldt nog altijd adressen van Nederlandstalige dokterspraktijken in de 19 gemeenten van het Brussels Gewest. De Fédération des Associations de Médecins Généralistes de Bruxelles heeft ook een zoekrobot. Op Geomed kun je op basis van vakgebied en taal zoeken naar een arts in Brussel. De site richt zich vooral op expats. Stad Brussel en het Gewest informeren over wachtdiensten.

Lezer Alter Nemo vraagt ons of we zelf ook een oproep kunnen lanceren. Hierbij zijn berichtje:

Zouden jullie overwegen de vraag naar huisdokters opnieuw te lanceren en de info up to date te brengen met aanbevelingen van uw lezers? Ik heb net de praktijk in de Lievevrouwstraat opgebeld en ze hebben een patiëntenstop ingevoerd. Benieuwd naar goede huisartsen. Dank!

Jouw tips zijn welkom!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.