Categorieën
Podium

Limbo: one hell of a party

Een week of twee geleden schreef Belinda al over Kermezzo(o) die in het Jubelpark is neergestreken.

Vrijdagavond heb ik erg genoten van een opvoering van de show Limbo.

Limbo bezit alle kenmerken van het klassieke circus. Maar dan met een twist. En net dat maakt het zo bijzonder. Er is de traditionele spreekstalmeester: een MC in het wit en met trekjes die doen denken aan een van de bandleden van ZZ Top. Er is muziek. Er wordt ge(tap)danst. Er is humor, acrobatie. Er zijn jongleurs en er is evenwichtskunst. Er zijn vuurspuwers en er is een contortionist. En een getatoeëerde messenslikster die kan doorgaan voor de halfbloedzus van prinses Leila Organa.

De artiesten van Limbo zijn voor alles vaklui, met een enorme lichaamsbeheersing en een bijzonder gevoel voor ritme en beweging. Maar ze zijn ook muzikaal en fijngevoelig. Ze zijn… sexy, quoi… en tongue-in-cheek. En de begeleidende muziek (die bijwijlen doet denken aan klezmer met een vleugje rock) is wervelend en opzwepend.

Maar het meest unieke aan Limbo is misschien toch wel de intimiteit van de voorstelling. Ik zat vrij dicht tegen het podium, maar zelfs de achterste rijen waren maar een meter of vijf van het podium verwijderd. Je kon dus heel goed zien wat er gebeurde en er was vaak ook een direct (oog)contact tussen de artiesten en het publiek. Een heel direct contact soms, maar meer zal ik daarover niet verklappen.

Enfin, een aanrader dus… Heaven can wait, this is one hell of a party! Limbo is tenslotte ook het voorgeborchte, de rand van de hemel en de hel, nietwaar. Er zijn nog een paar voorstellingen tot 2 mei. Een ticket kost 35 euro en voor 15 euro koop je na afloop ook nog een cd met de muziek van de voorstelling.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.