Categorieën
Brussel in Beeld

Brusselse scènes, Bruxelles en scène

Bram Penninckx is een Brusselse fotograaf die in Sint-Lambrechts-Woluwe woont en die van zijn passie zijn beroep heeft kunnen maken. Al van in zijn tienerjaren was hij in fotografie geïnteresseerd. Via de plaatselijke kunstschool en de kunsthumaniora kwam hij uiteindelijk in de afdeling Fotografie van de Hogeschool Gent terecht.

In 2013 interviewden we Bram voor de rubriek “Fotograaf in Beeld“. Hij vertelde toen al over zijn fotodocumentaire Brusselse scènes, Bruxelles en scène waarmee hij sinds 2008-2009 op ontdekkingstocht door zijn eigen stad gaat.

Bram heeft niet stilgezeten en de tocht gaat nog altijd door. De beelden die hij van de stad maakte, wil hij nu onder de vorm van een straattentoonstelling ook teruggeven aan de stad en haar bewoners.

De beelden zijn in de straten, parken en pleinen van Brussel gefotografeerd en daar horen ze thuis. Op affiche-formaat op reclamepanelen, muren en gebouwen op 19 locaties in de stad. Elke locatie is verschillend. In combinatie met de tentoonstelling verschijnt er een fotoboek van 76 beelden uit de reeks. Maar om dit project te realiseren heeft Bram onze hulp en een bedrag van 12.000 euro nodig.

Je kunt de straatexpo Brusselse scènes, Bruxelles en scène steunen door:

Geef jij fotograaf Bram Penninckx dat noodzakelijke steuntje in de rug? Hij zal er je ontzettend dankbaar voor zijn! Als het project slaagt, start de straattentoonstelling op 20 september 2015, de Autovrije Zondag. Zeker iets om naar uit te kijken.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.