Categorieën
blog.bxl

Blog.bxl: Tastes of Brussels

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op Tastes of Brussels, de zopas in een nieuw kleedje gestoken blog van een Engels-Oostenrijks journalistenstel. Met de Europese wijk als uitvalsbasis verkennen de makers de stad. Ze verklappen hun favoriete eet- en drinkadresjes en geven tips voor trips.

Emily en Philipp, allebei 30, leerden elkaar in Wenen kennen en trokken in 2012 naar Brussel. Ze studeerden beiden journalistiek en mediabeheer, Emily bovendien ook nog Duitse literatuur. Ze publiceerde inmiddels een roman en een aantal reisgidsen. Philipp werkt als EU-correspondent voor de Oostenrijkse krant Kurier. De gezamenlijke blog startten ze zowat meteen na hun aankomst. Ze wilden een soort dagboek bijhouden van hun tijd in België en bloggen over adresjes die hen bevielen omdat ze merkten dat ze aan andere blogs ook veel hadden. En: “Als journalisten voelen we sowieso de drang om te schrijven over ongeveer alles wat we doen.”

De voorbije maanden recenseerden de bekennende foodies restaurant Nuetnigenough, koffiebar Parlor Coffee, café Le Cirio en de frozen yoghurt van Mellow. Ze geven daarbij blijk van onafhankelijkheid en zijn niet bang voor een kritische noot. Ze kregen bijvoorbeeld de kans om een week Smartmat uit te testen, een leverancier van boxen met recepten en alle nodige ingrediënten om ze klaar te maken. Hun besluit: ideaal voor mensen met weinig tijd, maar niet goedkoop. Ze maakten vorig jaar ook een druk becommentarieerd klassement op van Brusselse frietkoten. Elke donderdag (Thirsty Thursday) verschijnt er een goed geïnformeerde bierbespreking van gastmedewerker Matthew. In de rubriek Explore maakten ze een knappe reeks over de verschillende wandeltrajecten van de Groene Wandeling. De foto’s zijn telkens van een uitstekende kwaliteit.

Emily en Philipp houden in Brussel van de ontspannen atmosfeer. Je wordt niet uit een café gezet als je bier of koffie op is. Ze vinden het leuk dat er veel te doen is, vooral in de weekends, en zijn aangenaam verrast door het groene karakter van de stad. Uiteraard zijn ze dol op Belgisch bier. Wat ze minder kunnen appreciëren, is dat je niet kunt rekenen op het openbaar vervoer en de post. “En de vele putten in de straten en de trottoirs moeten hersteld worden!”

Ook in de toekomst willen ze hun ontdekkingen en geheimpjes over Brussel delen met hun lezers. De focus op eten en drinken blijven ze behouden, maar ze willen nog meer schrijven over dingen om te doen: musea, wandelingen, dagtrips.

Tastes of Brussels is ook actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.