Categorieën
BrusselBlogt.be Duurzaamheid Podium

Stadslandbouw op Brussels Creative Forum

BrusselBlogt presenteert op zaterdag 29 augustus een debat over stadslandbouw op Brussels Creative Forum. De inschrijvingen zijn open!


Er bloeit iets in Brussel. Meer en meer innovatie en creatieve stadslandbouwprojecten zien het licht. De voordelen zijn legio. Stadslandbouw biedt kansen voor werkgelegenheid, sociale cohesie en integratie, stedelingen weten weer waar hun voedsel vandaan komt en gaan daardoor bewuster en gezonder eten, overbodige voedselkilometers vallen weg. Maar is er voldoende ruimte in de stad voor landbouw en kunnen dergelijke kleinschalige initiatieven de groeiende bevolking voeden?

Programma

  • de Landbouwcel van het Brussels Gewest geeft toelichting bij stadslandbouw in Brussel
  • een aantal enthousiaste stadslandbouwers stellen zich voor. Hebben al bevestigd: de zelfoogsttuin annex schapenboerderij La Ferme du Chant des Cailles in Watermaal-Bosvoorde, de geplande stadsboerderij op het Abattoir van Anderlecht en de moestuin Petite Senne van Atelier Groot Eiland in Brussel-stad.
  • debat tussen de sprekers en met het publiek

Praktisch

Het debat ‘Agricultu(u)r(e). Stadslandbouw in Brussel’ vindt plaats op zaterdag 29 augustus, van 15 u tot 16.30 u, in Square op de Kunstberg. Gratis inschrijven voor het debat kan nu al via de website.

Brussels Creative Forum is een jaarlijks evenement dat de culturele en creatieve sector, over de taalgrenzen en verschillende disciplines heen, bijeenbrengt. Op de cultuurmarkt geven culturele organisaties een voorsmaakje van het komende seizoen. Tegelijk vinden er ook debatten en lezingen plaats. Het volledige programma staat online.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.