Categorieën
Kwistig

Kwistig in augustus

Ook in augustus pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je het boek In Brussel van historicus Hans Vandecandelaere, volgens onze recensie een verrijkend werk dat de lezer meezuigt in een geweldige reis door de wereld. In september verschijnt bij EPO de langverwachte opvolger In Molenbeek, waarvan Brussel Deze Week deze zomer al een voorproefje geeft.

  1. Onder welke artiestennaam is de Brusselse dj Felix De Laet beter bekend? Hij slaagde er als eerste Belg in om de eerste plaats in de Britse hitparade te veroveren.
  2. Het nieuwe Vlaams Administratief Centrum aan Thurn & Taxis zal de naam van een Brusselse schrijver dragen. Naar een van zijn titels, Het ivoren aapje, is ook een antiquariaat genoemd. Zijn naam graag.
  3. De Zuidfoor is het oudste en grootse zomerevenement van Brussel. In welk jaar vond de eerste editie plaats? Enkele jaren ervoor besliste de gemeenteraad van de stad Brussel om de drie kermissen die tegelijk plaatsvonden op de Grote Markt, het Martelarenplein en de Graanmarkt op één plaats samen te brengen.
  4. Creatieve opdracht: Bedenk een haiku over Brussel.

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig augustus′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot woensdag 19 augustus, om 12 u. Uit de inzendingen met de juiste antwoorden kiest de jury een winnaar. Bij een ex aequo geeft de creatieve opdracht de doorslag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.