Categorieën
Kwistig

Kwistig in september

Ook in september pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de drie duotickets voor de nieuwe dansvoorstelling van Wim Vandekeybus, Speak low if you speak love, op vrijdag 25 september in de KVS.

© Danny Willems

  1. Welke onderneming was tot 1965 gevestigd in het complex dat vandaag het gemeenschapscentrum De Markten huisvest? De gevel bevat nog twee cartouches met de inscriptie van het bedrijf.
  2. Zinneke, Vaartkapoen en Madame Chapeau zijn het werk van één beeldhouwer. Een van zijn drie Bruegel-standbeelden wordt dit najaar eindelijk aan Kapellekerk geïnstalleerd. Zijn naam graag.
  3. In deze overdekte galerij in de Magdalenastraat kun je tweedehandsboeken kopen. De galerij ging open in 1848 en is ontworpen door Jean-Pierre Cluysenaar, die ook de architect is van de Hubertusgalerijen.
  4. Extra: Los van de klassieke bezienswaardigheden, wat is je favoriete plekje in Brussel en waarom?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig september′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot woensdag 9 september, om 12 u. Uit de inzendingen met de juiste antwoorden kiest de jury een winnaar. Bij een ex aequo geeft de extra vraag de doorslag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.