Categorieën
Duurzaamheid People & Lifestyle Shopping

Waar de kwartels zingen

De stadsboerderij Ferme du Chant des Cailles, Kwartelzang in het Nederlands, opent op zaterdagnamiddag haar deuren. In Watermaal-Bosvoorde kun je de verschillende sterk met elkaar verbonden projecten bezoeken: een groenteveld, een kruidentuin, een collectieve moestuin en een kippen- en schapenhouderij.

Amper 3 jaar geleden kwamen een paar toekomstige boeren en enkele buurtbewoners samen op een prachtig veld in het hartje van Bosvoorde. Vandaag is la Ferme du Chant des Cailles geen droom meer. Het is een bruisende dynamiek waar dagelijks herders, groenteboeren, herboristen, tuinierders en buurtbewoners samen bouwen aan hun eigen agro-ecologische boerderij en aan een participatieve duurzame wijk. Momenteel staat een participatieve buurtkruidenier op stapel.

Tijdens de opendeurdag op 19 september kun je vanaf 13 u hoeveproducten zoals schapenkaas en groenten kopen en ter plaatse iets kleins eten. Er wordt ook aan de kleinsten gedacht met een flinke dosis kinderanimatie. ’s Avonds staat er een concert met zigeunermuziek op het programma. Meer info vind je op de website.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.