Categorieën
blog.bxl Podium

Blog.bxl: Bruxelles Ma Belle

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op de muzikale blog Bruxelles Ma Belle. Elke dinsdag presenteert de site een muziekvideo die opgenomen is op een unieke Brusselse locatie.


De initiatiefnemer van de website is Emmanuel Milon, een Fransman die in Louvain-la-Neuve studeerde aan de kunst- en mediahogeschool IDA (Institut des arts de diffusion) en vervolgens naar Brussel verkaste. “Ik ben gevallen voor de charme, de sfeer en de architectuur in Brussel” , vertelde hij aan TVBrussel. Vijf jaar geleden besloot hij zijn passies voor muziek en video te combineren. Hij nodigt sinds februari 2010 artiesten uit om een korte akoestische set te spelen in de hoofdstad. De setting is telkens verschillend: een café, een theater, een museum, een boekenwinkel, een kerk of een plein. De clips hebben hun publiek gevonden en de makers hebben meer middelen dankzij de structurele steun van het Brussels Gewest en de Franse Gemeenschap.

Bands uit binnen- en buitenland maakten de afgelopen jaren hun opwachting bij Bruxelles Ma Belle. Enkele namen: Editors, Kate Nash, Ibrahim Maalouf, Camille, Patrice, Triggerfinger, Intergalactic Lovers en Girls In Hawaii. Milon was het meest onder de indruk van Arno, die een liefdeslied bracht in een kapsalon in de Léon Lepagestraat. “Het was grappig, mooi en ontroerend.” De artiesten kunnen hun song op een andere manier spelen op een ongewone locatie. Instellingen zoals het Jubelparkmuseum, het Coudenbergpaleis en de Solvaybibliotheek zijn blij met de reclame en het jongere imago dat ze door de miniconcerten krijgen.

Milon droomt ervan ooit nog Eric Clapton te mogen zien optreden in het Koninklijk Paleis. Zijn vaste geluidstechnicus Tommy Desmedt gaat voor Sonic Youth boven op één van de bollen van het Atomium.

Bruxelles Ma Belle is ook actief op Facebook, Twitter en YouTube.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.