Categorieën
Brussel Actua

Brussels Lockdown: de verfilming

Vorig weekend werd het dreigingsniveau in Brussel opgetrokken naar niveau 4. Maandag en dinsdag bleven alle Brusselse scholen dicht. De filmstudenten van het RITCS profiteerden ervan om beelden in de hoofdstad te schieten.

In de uiteindelijke montage zien we in het begin een griezelig uitgestorven stad alsof niemand zich op straat waagt. Dan valt ons oog op de grootscheepse militaire aanwezigheid. Het leger heeft de binnenstad ingepalmd. Ten slotte valt op dat het leven ondanks de uitzonderlijke omstandigheden gewoon zijn gangetje gaat. De voorbereidingen voor de kerstmarkt zijn in volle gang, toeristen nemen een foto bij Manneke Pis, vriendinnen hebben een goed gesprek op café, gezinnen gaan op koopjesjacht. Het is maar hoe je naar de werkelijkheid kijkt. Zoals ook fotograaf Jimmy Kets toonde in De afspraak: met beelden kun je veel bewijzen.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.