Categorieën
Kwistig

Kwistig in december

Ook in december pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een boekenbon ter waarde van 25 euro in de onafhankelijke boekhandel Passa Porta Bookshop. Sinds november kun je voor afgeprijsde boeken ook terecht in de tweede vestiging in de Léon Lepagestraat, volgens Agenda Magazine “één grote snoepwinkel voor bibliofielen”.

  1. Welke Brits-Indiase kunstenaar is aangezocht om een monumentaal kunstwerk te maken voor het De Brouckèreplein? Hij ontving in 1991 de prestigieuze Turner Prize. Zijn sculptuur in Versailles, dat de bijnaam ‘de vagina van de koningin’ kreeg, werd dit jaar beklad met graffiti.
  2. Van welke gemeente is Rudi Vervoort, minister-president van het Brussels Gewest, titelvoerend burgemeester?
  3. Een frituur op het Payfaplein in Watermaal-Bosvoorde werd bij een internetenquête van RTBF en Télé Bruxelles verkozen tot een van de drie beste frietkoten van Brussel. Enkel Frit Flagey en Maison Antoine deden beter. In welk vervoermiddel is het Bosvoordse frietkot gevestigd?
  4. Schiftingsvraag: Anderlecht speelt op 13 december in eigen stadion tegen KV Oostende. Wat zal de einduitslag van deze wedstrijd zijn?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig december′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot zondag 13 december, om 12 u. Uit de juiste inzendingen kiest de jury één winnaar. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.