Categorieën
Brussels Vibes Den Vijfhoek People & Lifestyle Podium

Brussels Vibes: Een schets van Boex Art

Brussel kent een overvloed aan talent op artistiek vlak. Toch blijven vele kunstzinnige jongeren nog te veel op de achtergrond. In deze reeks zetten we verborgen talenten van de hoofdstad in de spotlights. Het zijn Brusselaars met een passie die weten waar ze mee bezig zijn. Zeker de moeite waard dus om in ’t oog te houden.

Jan Boex is een 22-jarige Brusselse tekenaar uit Halle. Geboren met een pen in zijn hand vond hij snel zijn passie. In de academie leerde hij de eerste tekentechnieken. Toch heeft hij zijn herkenbare stijl eerder ontwikkeld vanuit zijn eigen kwaliteiten. De precisie en afwerking is iets wat je in de vingers moet hebben, dat kan je niet aanleren. Een half uurtje staren naar een tekening van Jan is dus niet meer dan normaal. Hoewel de ontwerpen vaak vol zitten van details en patronen is er steeds een duidelijk geheel. Dat maakt de creaties intrigerend.

Hoewel Jan al vele ontwerpen achter zijn naam heeft staan is het pas sinds vorig jaar dat hij hiermee ook echt naar buiten komt. Onder de naam ‘Boex Art’ geeft hij geïnteresseerden de mogelijkheid zijn werken te volgen via Facebook en Instagram.

Niet enkel online wordt zijn talent erkend. Tijdens zijn stage als communicatiemanager bij de Ancienne Belgique merkten enkele collega’s zijn schetsen op. Zij waren onder de indruk en gaven hem een eerste professionele opdracht. Hij werd gevraagd ontwerpen te maken die verwijzen naar artiesten die in de AB zouden optreden. Via een wedstrijd rond de ontwerpen konden deelnemers tickets winnen voor die concerten.

Op aanvraag van verschillende vrienden nam hij ook zelf het initiatief om zijn ontwerpen te gebruiken. Zo liet hij zo’n 60 pullen maken met zijn creaties op gedrukt. Deze waren snel uitverkocht en nieuwe pullen worden verwacht in het voorjaar van 2016. Dit zal gepaard gaan met de opening van zijn eigen webshop.

Sinds kort zijn de werken van Jan ook in een nieuw project terug te vinden. Samen met de grafisch designer Canopus ontwierp hij al enkele keren designs en decors voor bepaalde evenementen. De ontwerpen worden in 3D gemaakt en een lichtprojectie zorgt voor het indrukwekkende effect. Het project werd voor het eerst geplaatst op het party-concept ‘Project Paperclip’ en het resultaat hiervan staat op Vimeo.

Wie de creaties van Boex Art van dichterbij wou bewonderen, kon dit jaar ook naar het cultureel centrum Moelie in Linkebeek. Daar vond de volledige maand november een expo van Boex Art plaats. Verschillende oude en nieuwe creaties werden daar tentoongesteld. Voor wie dit heeft moeten missen, heeft de kunstenaar enkele foto’s op de Facebookpagina geplaatst. Maar ongetwijfeld volgen er nog meerdere expo’s van zijn werken.

Oh ja, misschien nog belangrijk te vermelden, alle schetsen en ontwerpen zijn met hand en pen getekend. Computerbewerking hoort niet bij de stijl van Boex Art, wat de bewondering uiteraard nog meer doet groeien.

BoexArt  Facebook: www.facebook.com/boexart

BoexArt Instagram:  www.instagram.com/boexart

BoexArt ft. Canopus: www.vimeo.com/148069562


Share