Categorieën
Green & the city Shopping

Green & the city : Duurzame cadeautjesjacht in Brussel

Met nog twee weken op de teller voor kerst belooft dit weekend druk te worden in de Brusselse winkelstraten. Bent u nog op zoek naar enkele cadeautjes, maar geeft u graag een duurzame of originele twist aan het hele gebeuren? Dan geven we u graag enkele tips voor alternatieve Brusselse cadeautjes. Added bonus: voor geen van deze suggesties hoeft u de Nieuwstraat te trotseren.

La Tricoterie, Vorst

Geen zin om nog meer onnodige spullen het huis van uw familieleden binnen te zeulen? De belevenisbon is in enkele jaren uitgegroeid tot de klassieker van de ik-heb-geen-inspiratie-cadeautjes, maar het kan ook origineler dan een voorverpakt plastic doosje. Met een minimum aan tijd en moeite tovert u een echte Brussel-bon op tafel, geldig voor een dagje uit in de hoofdstad (ideaal voor familie van buiten de stad die sinds deze maand denkt dat Brussel een no-go zone is).

De inhoud past u moeiteloos aan aan de interesses van de gelukkige ontvanger: tickets voor een voorstelling in Cinematek voor de filmliefhebber, een toegangskaartje voor het BelVue museum voor uw koningsgezinde grootmoeder, tickets voor een wedstrijd van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion, of RSC Anderlecht in het Astridpark voor de sportfreak, het Museum voor Natuurwetenschappen voor de kleine dinosaurus-fanaat in uw leven, een AB-concertcheque voor de muziekliefhebber, kaartjes voor het Riolenmuseum voor wie van nét-iets-anders houdt, the sky is the limit. Bij gebrek aan inspiratie is het Brussels Info Punt in de Regentschapstraat de ideale plek om te gaan snuisteren tussen eindeloos veel flyers van activiteiten en tentoonstellingen in de stad.

Een bon voor een avondje in een favoriet restaurant is uiteraard ook een optie, maar geeft u toch liever iets tastbaar aan uw mama/nonkel/collega die van lekker eten houdt, dan zijn er ook voldoende alternatieven: een selectie eerlijk verhandelde thee van Palais des thés, chocolade uit het volledige biologische en fair trade assortiment van Belvas (met vegan, glutenvrije en lactose-vrije opties), versgeroosterde koffie van OR, of een zelf samengesteld pakket uit de Oxfam-wereldwinkels (Anspachlaan, Elsensesteenweg).

Een verantwoord pakje voor de kleintjes vindt u onder andere bij Les choux verts in Elsene, of Supergreen Me in het centrum.

Wie Winterpret wil vermijden maar toch wat kerstsfeer wil opsnuiven kan dit weekend terecht op een van de alternatieve kerstmarkten in de stad:

-op 12 en 13 december, van 10u tot 18u, in de Re-creation Hall van de Ateliers de Tanneurs – kerstversie van de upcycling markt, met mode, tassen, juwelen, decoratie en kinderspullen.

facebook

-op 14 en 21 december, van 10u tot 18u, in La Tricoterie in Vorst – met handgemaakte en eerlijke spullen zoals decoratie, kledij, textiel, en juwelen.

website

-op 13 en 14 december, van 11u tot 18u30, Le marché pas com’ les autres, creatieve markt in het Pelgrimshuis in Sint-Gillis

blog

– in de Lakensestraat stellen tussen 10 en 20 december verschillende “urban creatives” hun handgemaakte spullen voor in de uitstalramen van de bestaande winkels

facebook

Vanaf nu nemen we u graag op regelmatige basis mee langs groene adresjes en initiatieven in Brussel – watch this space!

Share