Categorieën
Kwistig

Kwistig in januari

Ook in januari pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een lunch voor twee personen in AUB-SVP, volgens onze recensent een topadresje dat lichte, verfijnde, mooi gepresenteerde gerechten serveert met verrassende weerhaken.

  1. In 1990 opende de eerste winkel van Le Pain Quotidien in de Dansaertstraat. Intussen heeft de bakkerij- en restauratieketen meer dan 200 vestigingen op 5 continenten. Wie is de oprichter en huidige creatieve directeur van het bedrijf?
  2. Deze Spaans-Franse operazangeres was de eerste bewoonster van het huidige gemeentehuis van Elsene. Haar geliefde, de violist Charles de Bériot, liet het voor haar bouwen in 1833.
  3. De 20-jarige Martha Canga Antonio beleefde in 2015 haar grote doorbraak als actrice. In welke Brusselse film speelde ze een hoofdrol?
  4. Schiftingsvraag: Zondagnamiddag speelt Anderlecht in de Ghelamco Arena tegen landskampioen Gent. Wat zal de einduitslag zijn van Gent-Anderlecht?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig januari′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot zondag 17 januari, om 12 u. Uit de juiste inzendingen kiest de jury één winnaar. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.