Categorieën
blog.bxl

Blog.bxl: Komalibxl

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op Komalibxl, waarin Lisa vertelt over haar leven in Brussel. Ze deelt haar passie voor kunst, muziek, lifestyle, gastronomie en mode met haar lezers. Sinds kort is ze ook actief op BrusselBlogt onder hetzelfde pseudoniem. “Brussel is heerlijk chaotisch”, zegt ze.

Elke zondag publiceert Komalibxl een nieuwe Engelstalige bijdrage. Lisa schreef onlangs over openbare kunstwerken in Brussel aan de hand van The man from Atlantis van Luk Van Soom in de Louizawijk, ze verzamelde citaten die in het straatbeeld opduiken, verklapte haar goede voornemens en bezocht de tentoonstelling Belgi – Barbari e poeti in het Vanderborghtgebouw. De teksten zijn telkens geïllustreerd met mooie foto’s, zoals die hierboven van de prachtige Bozar-zomerexpo van Pascale Marthine Tayou.

In 2010 startte Lisa met haar persoonlijke blog. De titel verwijst naar de Hindoe-naam Komali, die Lisa destijds gebruikte als alias op MSN Messenger. Met haar blog wil ze mensen inspireren om de stad te ontdekken en hen laten genieten van een glimp van haar wereld. In Brussel kwam de Oost-Vlaamse terecht na haar studie in Gent. Ze wilde haar horizon verruimen en overwoog naar het buitenland te gaan. Tot ze besefte dat ze de hoofdstad van haar eigen land nog niet eens kende. Ze vond er een job in de sociale sector en verhuisde, samen met haar vriend. Momenteel woont ze in Etterbeek maar ze verhuist binnen een paar maanden naar Schaarbeek.

Ze vindt dat Brussel de perfecte schaalgrootte heeft. In haar eigen woorden: “Het is juist groot genoeg om nog anoniem te kunnen zijn en juist klein genoeg om dezelfde mensen steeds op andere plaatsen tegen te komen. Zeker de Nederlandstalige community is niet zo groot, dus is het makkelijk om elkaar te ontmoeten.” Bovendien is ze verrukt over de heerlijke chaos van de hoofdstad en het rijke culturele en culinaire aanbod, al mogen er voor haar gerust nog vegetarische en glutenvrije restaurants bijkomen. Ze is minder geporteerd van de urinegeur op veel openbare plaatsen en het feit dat fietsen gevaarlijk blijft in het drukke autoverkeer.

In de toekomst wil Lisa blijven schrijven over dingen die ze zelf de moeite vindt in Brussel. De persoonlijke touch blijft voorop staan. Ze merkt dat ze meer oog heeft voor allerlei details op straat. Ze hoopt ten slotte om via de blog nog veel meer Brusselminded mensen te ontmoeten.

Komalibxl is ook actief op Facebook, Twitter en Pinterest.

In de rubriek Blog.bxl vind je onze besprekingen van Brusselse blogs.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.