Categorieën
Brussel-Stad Faits divers Foto

Dagdromen/nachtmerries

Jill Tersago is 26 en woont, werkt en heeft lief in de stad Brussel. Haar blog Abrikozen is een grabbelton van reistips en andere pleziertjes.

Brussel heeft vele plekken die je fantasie losweken, andere waar de kunst van het verbeelden niet meer nodig is. Een daarvan is het Vossenplein, de Place du Jeu de Balle, in de Marollenwijk in Brussel.

Elke dag, van in de vroege uurtjes, kun je hier ronddwalen op de welbekende vlooienmarkt. Speelgoedsoldaatjes, schilderijen die uit grootmoeders huis lijken te komen, oude zwart-wit vakantiefoto’s van onbekenden, gekke hoeden, verlepte pluche beren, je kan het je amper bedenken of je vindt het er.

Zo loop je dan te dagdromen tussen duizenden spulletjes, tot je iets in je ooghoek ontwaart. Een vale knuffel van E.T. en een afgehaakt poppenhoofd, daarnaast een joekel van een vleesmes. De dagdroom verglijdt in een nachtmerrie. Slapen met je ogen open. Ik lijk wel de enige die het merkt.

Twee meter verder rommelt een jongen in een platenbak. Ik draai mijn rug het enge tafereel toe en vergezel hem, een vrolijk wijsje fluitend.


Share