Categorieën
Brussel-Stad Elsene Resto, Café & Uitgaan

4 x a quick bite in Brussels

Pauline is een 25-jarige Oost-Vlaamse met een zwak voor Brussel. In haar lifestyleblog FairyGodMotherr bezingt ze haar voorliefde voor hippe Belgische adresjes.

Beeld je eens de volgende situatie in: je bent in Brussel en je krijgt een hongertje, maar veel tijd om te eten heb je niet. Je hebt geen zin in fast food of dat afgezaagde belegde broodje. Je kijkt eens om je heen en ziet tientallen restaurantjes, maar weet niet welk restaurantje een tourist trap is. Soit, je ziet door de bomen het bos niet meer en wordt wel heel erg hongerig. Niet fijn, hé? Dat zal je vanaf nu niet meer overkomen, want ik zocht vier leuke restaurantjes voor je uit waar je waar voor je geld krijgt, waar de prijs trouwens erg goed meevalt én waar je zelfs langskan wanneer je niet veel tijd hebt.

Makisu

Sushi kan er altijd wel in. Wat dacht je van funky makis als de spicy pablo en de slammin’ salmon? Of wil je zelf je eigen maki samenstellen? Allemaal mogelijk! Naar mijn mening vind je hier de beste sushi van Brussel. Ik heb al ettelijke sushirestaurants uitgetest in onze hoofdstad en vond nergens dezelfde kwaliteit én originaliteit als bij Makisu. Een aanrader is trouwens de donburi (kom rijst) met zalm en avocado. Kom wel op tijd, want het zit er gegarandeerd vol. Afhalen kan natuurlijk ook.

Makisu, Vlaamsesteenweg 6, 1000 Brussel (ook open op zondag!) en Baljuwstraat 5, 1000 Brussel

Pistolet Original

Olé, pistolé! Welke Belg kent het ronde zachte broodje met knapperige korst en inkeping in het midden niet? Deze lekkernij doet mij direct aan het weekend denken, want dan komen er steevast een stuk of drie in mijn maag terecht. Pistolet Original beschikt over een uitgebreide kaart vol lekkere pistoleekes in een wel erg leuk kader. Zoet (pistolet perdu) of hartig beleg (gehaktbal, gehakt met pickels, braadkip met curry, krabsla,…), koud of warm: no worries, you name it and they got it! De volgende keer dat ik er ben, wil ik graag de pistolet met witte pens en gestoofde ajuin bestellen. Bij Pistolet Original gebruiken ze trouwens op en top Belgische specialiteiten om hun malse broodjes mee te beleggen. Denk bijvoorbeeld maar aan Hervekazen, cervela, Gentse mosterd en Ardense hesp. Bij je koffietje krijg je zelfs een speculoosje van Maison Dandoy.

Pistolet Original, Joseph Stevensstraat 24 (aan de Zavel), 1000 Brussel

Umamido

Japanse lekkernijen zoals de noedelsoepen van Umamido zijn in volle opmars. Dat staat vast. Dit restaurant heeft zelfs nog niet zo lang geleden twee ‘broertjes’ gekregen in Antwerpen. Lang hoef je hier trouwens niet te wachten op je eten. Ik ging op dinsdagmiddag lunchen en was op drie kwartier (of korter zelfs) al buiten. Zie het als een soort fast food, maar dan de gezonde versie. I like! Niet onbelangrijk is dat vegetariërs hier ook aan hun trekken komen. Umamido vind je aan Flagey in Elsene en ook in het centrum van Brussel.

Umamido, Vleurgatsesteenweg 1, 1050 Elsene en Sint-Katelijneplein 1, 1000 Brussel

 

 

 

 

Bia Mara

Een restaurantje waar discomuziek uit de boxen schalt (die keer dat ik er was in ieder geval) en waar je fish and chips zoals het hoort kan eten, dat moet je op je to-do list zetten! Niet zagen van: “ja maar, ik eet geen vis…” Ze serveren er ook kip in een pankokorstje . “En wat als ik noch vis noch vlees eet?” Ha! Dan ben je hier ook aan het juiste adres, want er bestaat ook een vegetarische versie: arancini (ofte rijstballetjes) met parmezaan en mozzarella. Qua vis heb je keuze uit verschillende soorten (hangt af van dag tot dag) met tempura of pankokorstje. Of je nu kip, vis of arancini kiest, je krijgt telkens seaweed salted chips en een sausje bij je gerecht. En geloof me vrij, je krijgt erg veel chips. Ik ben een grote eter en kreeg niet alles op! In ieder geval, beter te veel krijgen dan te weinig… In Antwerpen is er onlangs een tweede vestiging opengegaan.


Bia Mara, Kiekenmarkt 41, 1000 Brussel

 

Share