Categorieën
Kwistig

Kwistig in februari

Ook in februari pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de drie duotickets voor de tentoonstelling Theo van Doesburg. Een nieuwe kijk op leven, kunst en technologie in de Bozar, die loopt van 26 februari tot 29 mei. Van Doesburg richtte in 1917 samen met Piet Mondriaan de kunststroming De Stijl op in Nederland. Om hun abstracte beeldtaal internationaal te promoten trok de kunstenaar door Europa.

  1. Wat is de nieuwe naam van Télé Bruxelles? De Franstalige Brusselse regionale televisiezender startte in 1985 zijn uitzendingen.
  2. Deze Brusselse beeldende kunstenaar kreeg in 2008 als eerste levende Belg een solotentoonstelling in het New Yorkse MoMa. In 2014 zette hij zijn atelier in Kuregem open voor studenten van Sint-Lukas onder de noemer Brussels Art Institute. Onlangs schreef hij onder het motto #jesuisfragile een burgermanifest voor meer cultuur.
  3. In 1216 gaf de abdij van Vorst aan de inwoners van Obbrussel de toestemming om hun dorp op te richten als onafhankelijke parochie met juridische en economische vrijheden. Welk gemeente die aldus ontstond, viert dit jaar zijn 800ste verjaardag?
  4. Schiftingsvraag: Op zondag 28 februari speelt Anderlecht thuis tegen Standard Luik. Wat zal de einduitslag van deze wedstrijd zijn?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig februari′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot 28 februari, om 12 u. Uit de juiste inzendingen kiest de jury drie winnaars. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.