Categorieën
Foto Podium

Zoals het klokje thuis tikt

In onze rubriek blog.bxl verklapte Sarah Schug van See You There dat ze graag een tentoonstelling zou organiseren. Ze wilde gelijkgezinden samenbrengen en jonge kunstenaars de kans geven om hun werk te laten zien. Volgende week is het zo ver. No Place Like Home toont foto’s, projecties en installaties van zes veelbelovende fotografen die België als uitvalsbasis hebben.


De kunstenaars nemen je mee op een verrassende reis door België. Samen creëren ze een beelddagboek dat authentiek, intiem en spontaan is. Ulrike Biets kiest in haar reeks ‘Paradise’ voor een eerlijke, rauwe en surrealistische stijl. ‘Shifting’ van Margaux Nieto is het resultaat van rusteloze wandelingen in en om Brussel en roept een gevoel van verwarring op. Lisa Lapierre presenteert in ‘For what it’s worth’, een installatie die het midden houdt tussen een magazine en een vlag, foto’s die ze tussen 2011 en 2016 in België nam. Het is haar eigen levensverhaal en tegelijk een blik op de jeugd van tegenwoordig.

Camille Testard is gefascineerd door de absurde geest die door Brussel waart. In ‘I was there’ wil ze, net zoals bij postkaarten, momenten bevriezen in de tijd en eeuwig maken. Miles Fischler observeert hoe mensen leven en hoe ze de ruimte gebruiken en is in zijn foto’s op zoek naar een balans tussen kleuren en licht. Sasha Vernaeve en Alice Van Den Berg kijken vol verwondering naar de groene oases die ze van op het trottoir ontwaren op vensterbanken bij mensen thuis.

No Place Like Home is van 3 tot 10 maart te zien in het Brussels Art Department in de Isodore Verheydenstraat 12 in Elsene. De opening is op donderdag 3 maart om 18 u. Meer info vind je op de Facebook-eventpagina.

(c) Ulrike Biets

(c) Miles Fischler

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.